fbpx

Begin met afvallen, start met opvallen

De laatste nieuwtjes en acties van Update Yourself.

8 weken plan, gun je zelf een keer iets voor kerst

Wat geef jij jezelf voor de kerst cadeau?

Stel je eens voor dat jij voor de kerst weer op gewicht bent en lekker mee kunt doen aan het kerstdiner? Hoe fijn zou het zijn dat jouw goede voornemens in het nieuwe jaar eens niet gaan over gewichtsverlies en gezonder leven, omdat je er al bent?

Wij bieden je het 8 weken plan aan.

8 weken lang met ons samen werken aan een gezondere levensstijl terwijl je ondertussen met het dieet van Straight away op gewicht komt.

8 weken even knallen en dat is inclusief de opbouw periode. Het programma is geschikt tot ongeveer 10 kilogram gewichtsverlies.

Je krijgt van ons tijdens de wekelijkse begeleiding alle kennis over voeding en leefstijl aanpassingen om na het dieet lekker te kunnen genieten en toch op gewicht te blijven. Ook het op gewicht blijven, helpen we je natuurlijk bij.

Eerste 3 weken een programma volledig op Straight away producten op basis van 800 kcal.

4e week 950 kcal waarbij we een product vervangen door een koolhydraatarme maaltijd.

5e week verder opbouwen naar 1050 kcal

6e week 1200 kcal

7e week 1400 kcal

8e week 1600 kcal en daarna geven we je alle tips en tools om zelf op te bouwen naar 1800 kcal terwijl je lekker geniet van het kerstdiner een glaasje wijn enz.

Ook daarna blijf je nog even onder controle om te zorgen dat je op gewicht blijft.

Je betaalt eenmalig €25,- voor de intake en daarna alleen voor de producten. Alle verdere begeleiding binnen het 8 weken programma is gratis.

Hop, waar wacht je op? Meld je aan via onze website. Geef wel gelijk even aan dat het om het 8 weken programma gaat. Er is maar een beperkte beschikbaarheid.

Foto’s gemaakt door clienten

Foto maaltijd uit kookboek Straight away

Wist je dat wij het heel erg leuk vinden als cliënten ons foto’s sturen van de ervaringen in het dieet? Zoals deze van Anja, van een gerecht uit ons kookboek. Deze foto ziet er zelfs nog beter uit als de foto in het boekje zelf.

Tijdens de tussenweek en later in de opbouw eet je normale koolhydraatarme maaltijden. Daar hebben we een perfect kookboekje voor, met gerechten exact op de juiste voedingswaarde en calorieën aangepast. Handig toch?

Besloten Facebookgroep

Besloten Facebookgroep voor en door cliënten die afvallen bij UPDATE YOURSELF.

Onlangs hebben wij een besloten Facebookgroep gemaakt op onze Facebookpagina. Deze groep is bedoeld voor cliënten die bij ons het dieet volgen. Zowel lopende cliënten, maar natuurlijk ook cliënten die al klaar zijn met afslanken. Zo kunnen mensen vragen stellen, maar ook ervaringen en tips en tools delen.

Ben jij cliënt bij ons en wil jij je aanmelden, dan vind je de groep op onze Facebook bedrijfspagina. Klik op de onderstaande knop.

Laag calorie diëten met maaltijdvervangers nu positief in de media en goede resultaten van recente klinische onderzoeken.

Afgelopen periode zijn er diverse artikelen uitgekomen over diëten zoals het Straight away dieet. Ook is er onlangs een programma hierover geweest op RTLZ.

Deze artikelen en het programma gingen over de positieve aspecten van dit type diëten. Er is nu middels meerdere studies eindelijk wat meer onderzoek naar gedaan. De resultaten willen wij graag in het kort met jullie delen.

Reputatie maaltijdvervangende diëten

Vanuit decennia geleden opgebouwde ervaringen, hebben maaltijdvervangende koolhydraatarme diëten, de naam “crashdieet” meegekregen, met de stempel als zijnde ‘ongezonde jojo-diëten’. De voedingswaarde was destijds onvoldoende en de hoeveelheid calorieën die toen werden voorgeschreven waren ook te weinig.

Veel mensen die dit dieet doen, hebben op enig moment wel een keer ervaren dat iemand hier een mening over heeft. Iedereen is dan ineens gewichtsconsulent of voedingsdeskundige en komen met allemaal niet onderbouwde opmerkingen. Hierdoor spreekt degene die dit dieet volgt, dan minder graag over het dieet en hun ervaringen.

Wij vinden dat jammer. Zeker als het juist zo’n mooi middel is om een doel te kunnen bereiken en te behouden. Van sportscholen tot huisartsposten, overal zitten nog bevooroordeelde mensen die iets roepen zonder enig specifieke kennis hierover of vanuit de reputatie van bijna 20 jaar geleden.

Resultaten klinische onderzoeken

De onderzoeken hebben in ieder geval aangetoond, dat in vergelijking tot een dieet waarbij mensen af en toe naar een diëtist gaan en voedingsadvies krijgen (met een licht tekort aan calorieën), juist het diëten met een totaal maaltijdvervangendprogramma en wekelijkse begeleiding, vele malen effectiever is gebleken. Gemeten over een termijn van een jaar, waren de mensen met een maaltijdvervangenddieet veel meer kilo’s afgevallen en bleef het er ook af. Vooral de cardio metabole veranderingen in het lichaam, aan betere bloedwaarden, betere leverwaarden, stoppen en terugdringen van diabetes 2 en hart en vaataandoeningen, waren toch wel de grootste verschillen. Om dat te bereiken moet je toch binnen een relatief korte periode veel kilo’s ineens afvallen en dat lukt doorgaans alleen met dit type diëten. Het succes van de diëten werd echter wel ook toegewezen aan de wekelijkse begeleiding en het aanpassen van de levensstijl daarna. Bijna niemand kwam daarna weer aan (op 1 of 2 kilo na) en daarmee is het jojo effect dus ook uitgebleven.

Er werden ook nadelige effecten bijgehouden. 51% van de mensen van het maaltijdvervangende dieet, hadden last van minimaal 1 van deze effecten. 30% van de mensen van het dieet van de diëtist, had last van minimaal 1 van deze effecten. Deze effecten waren hooguit: Obstipatie, vermoeidheid, hoofdpijn, duizeligheid. Deze werden bijna altijd als mild ervaren. 11% van de maaltijdvervangende heeft 1 of meer van deze effecten wel eens als gemiddeld tot heftig ervaren en 12% van de mensen van het ‘normale dieet’ van de diëtist heeft het af en toe als gemiddeld tot heftig ervaren.

Het grote voordeel van dit type diëten is toch wel de complete reset en ontgifting van het lichaam. Daar zijn sommige van de te ervaren, nadelige effecten, ook aan toe te wijzen. Het dieet is vooral als best geschikt bevonden voor mensen die 10 kilo of meer kwijt willen.

Naast dus de 3 klinische onderzoeken, heeft RTLZ een programma uitgezonden, waar mensen buiten de veilige klinische omgevingen in het echte leven het dieet hebben getest. Hier kwamen dezelfde resultaten uit naar voren.

Maaltijdvervangers

Dan blijft vaak nog over, dat men iets vindt van eten uit zakjes. Alle producten van Straight away voldoen in zeer ruime mate aan alle (strenge) regelgevingen over maaltijdvervangende producten. Het zijn dus echt maaltijden. Daarbij zijn de ingrediënten vaak niet anders dan wij in normale voedingsproducten kunnen vinden. 1 product heeft al 1/3 van de totale voedingswaarde aan vitaminen, mineralen en overige voedingsstoffen die wij dagelijks nodig hebben. Onlangs is er ook nog een item over maaltijdvervangers gemaakt bij het programma RADAR van de AVROTROS. Hieronder zie je het filmpje die bij het item hoort.

Zit je middenin het dieet? Als je merkt dat je weer eens in een discussie dreigt te belanden. Weet dan, dat er wetenschappelijk en klinisch onderbouwde informatie voor handen is. Buiten dat, ga lekker voor jouw eigen doel en laat iedereen maar praten ???? Over een paar maanden ben jij verzekerd van een nieuwe jij. Gezonder, fitter en blij!

Bronnen en vermeldingen:
– British Medical Journal
American Diabetes Association
– Samenvatting in pdf over het programma op RTLZ en aanvulling Straight away
– Artikel The Guardian over tv programma
– Artikel The Guardian over maaltijdvervangende diëten
– Artikel en filmpje van RADAR AVROTROS over maaltijdvervangende maaltijden